Justyna Przybytek

Kawa i obiad na 27. piętrze Altusa

Ozdobą restauracji „27th Floor” są żywe drzewa w donicach. To na zdjęciu to drzewko oliwne pochodzące z 1897 roku Fot. Justyna Przybytek Ozdobą restauracji „27th Floor” są żywe drzewa w donicach. To na zdjęciu to drzewko oliwne pochodzące z 1897 roku
Justyna Przybytek

Nowa restauracja na ostatnim, 27. piętrze Altusa jest gotowa i od wtorku otwarta. Wypijemy tu kawę, zjemy krewetki w białym winie, a wszystko to ze wspaniałą panoramą rozciągającą się z okien. „27th Floor” to najwyżej położona restauracja w regionie.

Pod koniec roku w Altusie w Katowicach, najwyższym budynku w regionie, będzie oficjalnie działał hotel Courtyard by Marriott. Prace remontowe na hotelowych piętrach finiszują. Większość z pokoi jest już w standardzie Marriotta, tak samo jak piętro konferencyjne, lobby i recepcja na parterze. Gotowa - i otwarta od wczoraj - jest natomiast restauracja na ostatnim, 27. piętrze Altusa.

Jeszcze przed rokiem działał tu słynny Sky Bar. Teraz jest i bar, i restauracja, także tu serwowane są śniadania dla gości hotelu w Altusie. Wszystko to pod szyldem „27th Floor”. Restauracja zajmuje całe 27. piętro wieżowca, rozpościera się z niej widok na cztery strony świata (w Sky Barze był na dwie).

- Do odwołania, w okresie początkowym działania restauracji, nie planujemy voucherów dla gości spoza hotelu. Wystarczy powiedzieć w recepcji, że wybieramy się do restauracji i pracownicy pokierują do odpowiedniej ekspresowej windy, która łączy parter Altusa bezpośrednio z 27. piętrem - wyjaśnia Maciej Jaglarz, właściciel katowickiego Altusa.

„27th Floor” będzie „ogólnodostępne” od godz. 14 do 2 w nocy. Natomiast w godzinach porannych będą tu serwowane śniadania dla gości hotelowych.

W dalszej części:

  • Na jakie strefy podzielony jest lokal
  • Czy negocjacje z siecią Marriott są łatwe
  • Galeria zdjęć lokalu oraz menu z cenami
Pozostało jeszcze 60% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Justyna Przybytek

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikzachodni.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2021 Polska Press Sp. z o.o.