Lucyna Talaśka-Klich

Konsumenci są bardziej świadomi, czytają w sklepach

Osoby kupujące żywność są coraz bardziej świadome swoich praw i wiedzą coraz więcej na temat jakości oraz znakowania towarów. Fot. Pixabay Osoby kupujące żywność są coraz bardziej świadome swoich praw i wiedzą coraz więcej na temat jakości oraz znakowania towarów.
Lucyna Talaśka-Klich

Osoby kupujące żywność są coraz bardziej świadome swoich praw i wiedzą coraz więcej na temat jakości oraz znakowania towarów. A kontrolą żywności zajmuje się wreszcie jedna inspekcja. I to się sprawdziło.

- Te ziemniaki nie mogły wyrosnąć w dwóch krajach jednocześnie - klient bydgoskiego dyskontu spożywczego zwraca uwagę pracownicy sklepu. Pokazuje na etykietę na której wypisano Polskę i Egipt (jeden z krajów powinien być zaznaczony) . Sprzedawczyni tłumaczy, że to przeoczenie, zaraz to poprawią, bo ziemniaki są na pewno z Polski.

Czytaj dalej w kolejnej części artykułu!

Pozostało jeszcze 78% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Lucyna Talaśka-Klich

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikzachodni.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2021 Polska Press Sp. z o.o.