Przetwory ze śliwek [PRZEPIS]

Czytaj dalej
red

Przetwory ze śliwek [PRZEPIS]

red

Jak przygotować przetwory ze śliwek, które możemy wykorzystać np. zimą? Podpowiadamy Wam, jaki jest najlepszy sposób na te pyszne owoce.

Na początek potrzebujemy kilograma śliwek, bez pestek.

Owoce myjemy i wrzucamy do garnka, a potem smażymy na delikatnym ogniu około 5 godzin.

Kiedy śliwki zgęstnieją, należy dodać cukru (wedle uznania, może to być np. pół szklanki).

Następnie powinniśmy dodać pół tabliczki czekolady, a całość rozmieszać i włożyć do małych słoiczków.

Pasteryzowanie powinno trwać od 3 do 5 minut.

W ten sposób przygotowane śliwki są wyśmienite do kanapek, naleśników, deserów czy też ciast.

red

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.