Trwa sezon na dynię. Zobacz Co z niej wyczarować?

Czytaj dalej
Izabela Mortas

Trwa sezon na dynię. Zobacz Co z niej wyczarować?

Izabela Mortas

Dlaczego warto wykorzystywać dynie w kuchni i co smacznego można z niej przygotować? Mówia o tym specjalstki - Iwona Wójcik, właścicielka cukierni Świat Słodyczy w Kielcach i Karolina Zawierucha, właścicielka sklepu Swoyskie z Domowej Spiżarni, prowadząca kulinarnego bloga.

Iwona Wójcik, właścicielka cukierni Świat Słodyczy w Kielcach : - Dynia to bardzo zdrowe warzywo, w dużej mierze składające się z wody i zawierające błonnik, powszechnie doceniany przez osoby dbające o linię. Sama niezwykle chętnie korzystam z dyni w kuchni, na jej bazie przygotowaliśmy też mnóstwo pysznych, naturalnych i zdrowych słodkości w naszej cukierni.

Jak się okazuje właściwości dyni są nieocenione, można ją wykorzystywać na różne sposoby. W dalszej części artyku można zobaczyć co nasze ekspertki wyczarowały z dyni.

Pozostało jeszcze 68% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Izabela Mortas

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.