Zdrowe grillowanie. Dietetyk radzi: Na grillu ma być smacznie, ale lekostrawnie

Czytaj dalej
Fot. pixabay.com
Agata Sawczenko

Zdrowe grillowanie. Dietetyk radzi: Na grillu ma być smacznie, ale lekostrawnie

Agata Sawczenko

O tym, jak zdrowo grilllować, opowiada Remigiusz Filarski, dietetyk z Centrum Dietetyki Stosowanej.

Zaczyna się sezon na grillowanie. Lubimy to! Ale z drugiej strony coraz więcej osób dba, by zdrowo się odżywiać.

Samo grillowanie pod względem kaloryczności jest korzystną metodą przygotowywania posiłków, pozwalającą piec bez dodatku tłuszczu. W trakcie grilowania wytapia się przecież tłuszcz zawarty w mięsie, a to obniża jego wartość kaloryczną. I sami decydujemy, czy posiłek przygotowany na grillu będzie zdrowy, czy nie. Bo to dobór poszczególnych produktów może zadecydować o naszym zdrowiu czy dobrym samopoczuciu.

Pozostało jeszcze 79% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Agata Sawczenko

W "Kurierze Porannym" i "Gazecie Współczesnej" zajmuję się przede wszystkim szeroko pojętą ochroną zdrowia. Chętnie podejmuję też tematy społeczne i piszę o ciekawych ludziach.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.